HARCSASZELETEK PÁROLT KÁPOSZTÁVAL, TOKAJI MUSCAT LUNEL

2009. november 10., kedd

Szeletelt harcsát kértem a halasnál, és mivel volt haltej is, abból is vettem 10 dekát. Majd felturbózzuk vele az ételt...
Nekiláttam...


Előző este már besóztam, fehérborsoztam a halszeleteket. Olajban nagy lángon kissé megpirítottam, és zsupsz be a jó forró sütőbe! Talán egyszer átforgattam fél óra után, meg levettem róla az alut, hogy piruljon is.

Addig hagymaszeletelés.. sírni tudtam volna!

Megfonnyasztás után fokhagymagerezd, sáfrány és borsika, só, bors mértékkel. Később bele a savanyúkáposzta, 2-3 dl fehérbor.




Egész sokáig párolódott, közben  borral pótoltam a folyadékot. A legvégén tejföllel még rápároltam.

Fogtam még egy friss petrezselymet, összedaráltam, és valami tésztaszerűt gyártottam tojássárgájával, liszttel és borral. Elég folyós lett, így a belisztezett haltejdarabokra jól fel lehetett vinni.


Forró olajban sütöttem ki, tálaláskor ráraktam a harcsaszeletre.



Egy fűszeres magyaros ételt sikerült összeállítani, egy hozzávaló tokaji borral, a száraz muscat lunel személyében.

2 comments:

GoodGag Team írta...

Jópofa recipe. Hogy ízlett? Mert arról nem írsz. Csak nem féltél megkóstolni? :-)

Eleinte gyanakodtam, az igaz... Meglepően jól sikerült és a családdal betermeltük az egészet.

 
 
 
 
Copyright © TOKAJI LITE 2.0