TOKAJI BOR ÉS KÁVÉ KÓSTOLÁSA

2010. január 12., kedd

Hogy-hogy? Először azon gondolkodtam el, hogy milyen lehet két savas ital egybe ivása. Aztán meg azon, hogy ez a bor és a kávé esetében kicsit óvatosan közelítendő.
De azért belevágtam, és íme: a végén mégiscsak kulinális élmény kerekedett ki belőle.
Vettem egy jófajta kávét, ez volt az Arabica, tokaji borok meg mindig vannak otthon, ebből most egy muscat lunelt választottam ki.
A kávét mézzel iszom, most is ezt tettem. Hozzá egy-egy fél-negyed korty bor, nem lehűtve. Az ízérzeteket megdobja az alkohol és a csersav, jól felerősítve egymás hatását.
Utóízre lehet mindenfélét érezni, a mézet, az ásványiságot, egyszóval olyan keserédes maradt a szám íze.


0 comments:

 
 
 
 
Copyright © TOKAJI LITE 2.0