TOKAJI BOR ÉS CANNELLONI RAGUVAL

2010. január 1., péntek

Karácsony után készítettem ezt az olasz ételt, a cannellonit. Nagyon kellemes íztvilágot adott az édeskés fűszerek keveréke, a szegfűszeg, szerecsendió, csillagánizs (só, bors).


Ezeket külön összekevertem, úgy adagoltam. A bor kiválasztásánál is szerepet játszott ez a fűszer összetétel, mert illatos, gyümölcsös, de mégis száraz bort kerestem. A muskotálynál állapodtam meg, ezt a ragu főzésénél is felhasználtam.
10dkg vajon pároltam 1fej darabolt hagymát, majd sárgarépát, szárzellerrel együtt tovább pároltam vele.

Húsnak pulykamellet használtam fel darálva, együtt tovább pároltam. Következett a fenti fűszeregyüttes, pirítás, majd 1dl tej hozzáadása. Sűrített paradicsom és a bor következett.
Tejjel jól megborítottam a végén, ez még úgyis párolgott valamennyit. Kihülés után kezdtem beletöltögetni a cannelloni csövekbe a ragut. Könnyen törnek! Nekem sikerült 3-4 csövet megrepeszteni.
A sütőben nem tölt sok időt, kb 15 percet közepes lángon. Sütés után ropogós a tésztacső, ezt tej locsolgatással lehet puhává varázsolni.













Tetejére szabad sajtot rakni. Ez a mennyiség elfogyott két perc alatt, pedig kellett hozzá fél kg hús.

0 comments:

 
 
 
 
Copyright © TOKAJI LITE 2.0